Recept! Aubergine Lasagne

Deze Aubergine Lasagne is makkelijk te bereiden, is koolhydraatarm en eiwitrijk!

Dit gerecht is voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram gezeefde tomaat, passata
  • 1 ei
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Was de paprika en snijd in reepjes. Was de courgette en snijd in blokjes.
  4. Was de aubergine en snijd in plakken.
  5. Grill de plakken aubergine in een pan tot ze zacht zijn.
  6. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook kort aan.
  7. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  8. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak een paar minuten mee. Meng de passata hierdoor en breng op smaak met peper en zout.
  9. Beleg de ovenschaal met een laagje aubergine. Doe hier de helft van het gehakt-groentemengsel op en daar bovenop weer een laagje aubergine. Dan de andere helft van het gehakt-groentemengsel en daarbovenop een laagje aubergine.
  10. Klop het ei los en sprenkel deze over de lasagne.
  11. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.

Voedingswaarde (p.p.)     572 kcal

Koolhydraten                        31,50 gram

Eiwitten                                 45,50 gram

Vetten                                    26,90 gram

Reageer