Koolhydraatarme boerenkool & worst

Deze koolhydraatarme boerenkool is ouderwets lekker met spekjes en jus!

Voor 4 porties

Ingrediënten:

  • 400 gram boerenkool, gesneden
  • 300 gram knolselderij, in stukken
  • 400 gram bloemkool, in stukken
  • 1/2 tablet groentebouillon, verkruimeld
  • 90 gram roomboter
  • 200 gram gerookte spekreepjes 0f -blokjes
  • 1 tablet rundvleesbouillon
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • mosterd naar smaak
  • zout & peper
  • Gederse rookworst

Bereidingswijze:

  1. Kook de boerenkool met de knolselderij in een ruime pan met een laag water. Voeg na 10 minuten de bloemkool toe, leg de worst erop en kook tot alles goed zacht en gaar is.
  2. Verhit ondertussen 2 klontjes roomboter in een koekenpan en bak de spekjes.
  3. Haal de wordt uit de pan, houd apart en giet de groente goed af. Kook nog even droog. Stamp de gare groente met de rest van de room boter en de verkruimelde groentebouillon tot een lekkere stamppot.
  4. Schep de spekjes uit de koekenpan en roer door de stamppot. Leg de wordt op de stamppot en doe de deksel op de pan.
  5. Voeg aan het achtergebleven spekvet in de koekenpan de kruidenroomkaas, runderbouillonblokje en een half glas water toe. Zet de pan op het hoogste vuur en verhit al roerend tot een jus. Voeg mosterd naar smaak toe.
  6. Warm de stamppot eventueel nog even al roerend met een lepel.
  7. Schep de stamppot op de borden, verdeel de jus erover en garneer de worst op het bord.
Reageer