Huisgemaakte Granola met Amandelen

Maak je eigen granola en bepaal zelf hoe zoet je hem wilt. Varieer ook naar hartenlust met jouw favoriete noten en kruiden. Het kan ook een leuk cadeau-idee zijn om aan te bieden.

Ingrediënten:

  • 360 gram onbewerkte havervlokken
  • 75 gram gepofte quinoa
  • 50 gram pompoenzaadjes
  • 50 gram ongebrande amandelen
  • 1 snufje zout
  • 110 ml ahornsiroop
  • 1 el vanille-extract
  • 70 gram kokosolie
  • 1/6 van een grote sinaasappel
  • 2 eiwitten
  • optioneel: 100 gram gedroogde vruchten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten (behalve de eiwitten). Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door elkaar.
  2. Klop de eiwitten los met een vork. Voeg toe en meng voorzichtig.
  3. Leg de ingrediënten op een bakplaat met bakpapier en zet 45 minuten in de oven (niet roeren). Zet de oven uit en laat de granola erin staan. Laat volledig afkoelen.
  4. In een luchtdichte pot blijft de granola lekker krokant.

Ontbijt

Serveer met kwark en stukjes vers fruit. Kies bijvoorbeeld bloedsinaasappel en braambessen.

Reageer